Behandling & Rådgivning

"Not the ones speaking the same language, but the ones sharing the same feeling, understand each other". - Rumi

Kranio Sakral Terapi

Bio dynamisk Kranio Sakral Terapi ( også kaldet KST) er en meget blid behandlingsform, som hjælper kroppen via egne ressourcer, til at komme tilbage til sig selv, uden manipulation, med henblik på selv-helbredelse. Trykket der bruges, er oftest ikke hårdere end hvis man ligger sine fingre blidt på sit ansigt.

KST er efterhånden en forholdsvis "ældre" form for behandlingsform, som udspringer fra de samme funktionelle og indirekte teknikker som Osteopatien. Den er heldigvis, blevet meget mere anderkendt og har vundet stort indpas i behandlings mulighederne, for både heste og andre dyr, for sin metode og indgangsvinkel. Og med stor grund, da den er meget effektfuld og dybdegående.

Dura mater, som er den yderste stærke hinde omkring hjernen, centralnervesystemet og rygmarven. Påvirkes nemt og tit meget, hvis der ikke er fuld gennemgang. Dvs. ved chok, slag og traumer i kroppen, og ved evt. skævheder efterfølgende. Så påvirkes ikke kun det enkelte område, men det kan påvirke hele kroppens funktion, ydedygtighed og dyrets psykiske velbefindende. Da rygmarven (ryggen) er en del af hele nervecentret og systemet for at dyret kan fungere som det skal. Så vil problematikker som diverse rygproblemer omkring korsben, SI-led, og kissing spine mm. være i sammenhæng med at ovenstående ikke er som det skal være. Kroppen er en helhed, og kan ikke deles op, da alt hænger sammen, for at fungere optimalt på både dyr og mennesker. Dvs. at bagparts problematikker, hænger sammen med forparten  i en eller anden grad og omvendt. 

Reaktions mønstre som eksempelvis uro, nervøsitet, stress og angst - hænger tit og ofte sammen med at nakkehvirvlerne et eller flere steder, ikke er i korrekt holdning, har fået et slag, et vred, et ryk eller at dyret har fået lavet en forkert bevægelse. Alt sammen noget som man så kan se i dyrets adfærd og reaktions mønster. Nogle oplever også først at deres hest lige pludselig er begyndt at reagere anderledes og mere nervøst, efter nogle år, evt. ved en flytning til ny stald ect. Det samme gør sig gældende hos os mennesker - enten at man altid har haft nemt til stress, angst og uro i kroppen, eller tit har hovedpine eller migræne. Eller noget der er kommet senere, efter et traume i kroppen, alt sammen noget der hænger sammen med vores stamme omkring hjernen, rygmarven og dennes bevægelighed eller mangel på samme.

Vores hjerne er omgivet af væske som både beskytter den og samtidig fungere som støddæmper for den. Hjernevæsken har mange forskellige opgaver, såsom at give næring til systemet, nerverne, og smide de affaldsstoffer væk, som ikke skal være der. Hjernens puls er også den vi kalder den kranio sakrale rytme. (Ikke den samme som den man kender for pulsen i almindelig talemåde.) Den kranio sakrale rytme er meget variabel og dens frekvens, styrke, symmetri og kontinuitet kan give vigtige informationer om kroppens tilstand nu og her. Disse bevægelser fortæller om klientens ressourcer og generelle sundhedstilstand.

Kranio sakral terapi kan være rigtig godt at bruge ved nedenstående udfordringer og problematikker i kroppen, også selvom den har stærke smerter i kroppen, da denne behandlingsform, netop er så blid i tilgangen. 

♥ Gjordkrampe, 
♥ Muskelspændinger, 
♥ Stivhed i skuldre/nakke, 
♥ Skævheder i ryg, kæbe, nakke, eller bækken, 
♥ Nervøse/urolige heste, 
♥ Snubler i ridningen, problemer med balancen,
♥ Svært ved at an-springe i galop, 
♥ Svært ved at koncentrere sig, 
♥ Problemer med at bøje og stille hesten, 
♥ Fordøjelsesbesvær,ondt i ryggen, 
♥ Uforklarlige smertemønstre, 
♥ Reaktioner i ridning, buk, stejl, advarsler med nedlagte øre mm. 

Kranio sakral terapi kan selvfølgelig også bruges til ren velvære og afslapning hos hesten. Hvis den tidligere har haft problemer, eller den har ydet, eller skal yde ekstra i en periode. Da der ofte er markant forskel i smidigheden og blødheden i kroppen - præcis som hos os mennesker. Selvom behandlingen ikke ser ud af så meget, så påvirker denne behandlingsform dyret, meget mere end folk ofte tror. Og man overraskes tit over hvor "lidt" det ser ud, i forhold til hvor meget det hjælper.

Rytter-analyse

Hvad er en rytteranalyse? Det er en fuld gennemgang af dig som rytter, med og uden hest. samt evt. fysiske øvelser til rytteren.

Hvorfor rytteranalyse? Har du en god versus dårlig volte, når du rider? 
Eller problematikker omkring balancen, knæ, hånd eller ben-stillingen? 
Kender du til manglende bevægelighed i en eller flere øvelser? 

Så vil en rytteranalyse klart være et kæmpe hjælpe-værktøj til dig. Således at du kan udvikle og forbedre dine præstationer, og derved nå dine mål hurtigere. Lad os sammen give dig og din hest de mest optimale muligheder, for at nå jeres fælles mål.

Hestens Bevægeanalyse

Hvad er en bevæge-analyse? Det er en fuld gennemgang af hestens bevægelighed.
Hvordan respondere kroppen? Er der restriktioner, smerter eller andre udfordringer? 
Hvis ja, vil jeg komme med eventuelle øvelser, rådgivning eller behandling, for at hjælpe den tilbage til fuld bevægelighed hurtigst muligt.

Hvis hesten kan - vil jeg anbefale at få lavet hestens bevægeanalyse og rytter-analysen samtidig. Da disse to hænger lige så tæt sammen, som Yin og Yang. Da de næsten altid har noget med hinanden at gøre i forhold til udfordringer i ridningen.


Using Format